Izbor na razini Europe počinje 9. svibnja u organizaciji PostEuropa. Glasati za najljepšu marku i najljepši dvorac može se internetom na poveznici www.posteurop.org

Fotografija našeg najljepšeg hrvatskog dvorca Trakošćan ponovo će obići Europu. Ovaj put na poštanskoj marki namijenjenoj europskom poštanskom prometu.

Naime, u ponedjeljak, 8.svibnja je u Dvoru Trakošćan predstavljena marka s motivom Trakošćana iz serije Europa-Dvorci, a koji će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj u utorak, 9. svibnja. Autor fotografije je Boris Krstinić, dok je Dean Roksandić dizajnirao marku. Naklada ovog prigodnog izdanja iznosi 300.000 primjeraka, a marke su izdane u arcima od 16 maraka. Njena nominalna vrijednost je 7,60 kuna. Vrijedno je spomenuti da će u seriji Europa-Dvorci, uz dvorac Trakošćan, biti tiskana i poštanska marka s motivom dvorca Veliki Tabor.

Na predstavljanju marke govorili su ravnatelj Dvora Trakošćan Adam Pintarić, načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović, predsjednik Kluba mladih filatelista Trakošćan Dino Murić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i predstavnica Hrvatske pošte Stella Prislan Fujs. Promociju marke svojim su nastupima uveličali Danijel Češnjaj i Mladen Jagarinec, članovi sastava Kavaliri, i Kristina Jurić, učenica OŠ Franje Serta, dok je moderator predstavljanja bila dr. Marija Kolačko.

Uvjerena da može pokupiti i više nego dovoljno glasova, Hrvatska pošta je ovu predivnu marku s prikazom Trakošćana predložila za izbor najljepše poštanske marke Europa-Dvorci. Ovaj izbor na razini Europe počinje 9. svibnja u organizaciji PostEuropa. Glasati za najljepšu marku i najljepši dvorac može se internetom na poveznici www.posteurop.org
(aktualno.hr)