Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič predstavlja 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto.
„Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.
Kako bi bio dostupan putnicima i turistima, Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama.
Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič predstavlja 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske.
(tportal.hr)