Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva i načelnica Sektora za pravni položaj i statusna pitanja Hrvata izvan RH posjetili su hrvatsku zajednicu Švicarske konfederacije te održali niz sastanaka na kojima je raspravljena aktualna problematika hrvatskih udruga, Hrvatske katoličke misije te Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj


Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ivana Perkušić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva i Mirjana Vatavuk, načelnica Sektora za pravni položaj i statusna pitanja Hrvata izvan RH posjetili su, od 20. do 21. lipnja, hrvatsku zajednicu Švicarske konfederacije te održali niz sastanaka na kojima je raspravljena aktualna problematika hrvatskih udruga, Hrvatske katoličke misije te Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj.
Službeni posjet započeo je sastankom u HKM. Izaslanstvo Državnog ureda u pratnji gk Republike Hrvatske u Zurichu Slobodana Mikca i Jelene Biljan, vice konzulice sastalo se s fra Ivanom Prusinom voditeljem HKM Zürich i provincijalnim izaslanikom za sve hrvatske katoličke misije u Švicarskoj, fra Vinom Ledušićem i fra Stjepanom Neimarevićem. Na sastanku je bila nazočna i Nataša Balić, koordinatorica Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj koja je iznijela aktualnu problematiku i izazove HN. U popodnevnim satima predstojnik Milas se susreo sa hrvatskim udrugama u prostorijama NK Croatije. Sastanku su nazočili predstavnici NK Croatije, HKUD Fala Schaffhausen, MK Sokolovi, Hrvatski kulturni klub, Udruga roditelja HDŠ, Integracijski odbor Dietikon, HKD Matija Gubec, Hrvatski kulturni klub, HKUD-a Kolovrat-Luzern te predstavnici HDZ-a u Švicarskoj.
U utorak, 21. lipnja, izaslanstvo je u Oltenu u Hrvatskoj kući održalo sastanak s predstavnicima HKM i hrvatske zajednice. Sastanku su nazočili: fra Šimun Šito Ćorić, Vinko Sabljo, glavni tajnik Hrvatskog svjetskog kongresa, Frane Vugdelija iz Chorusa Croaticusa, Ljiljana Rek-Solaro, tajnik Veleposlanstva u Bernu i Slobodan Mikac, generalni konzul.
(http://www.hrvatiizvanrh.hr)