Iz tiska je izašao, dvobroj za svibanj i lipanj, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Glavni urednik je u uvodniku podsjetio kako su Hrvati iz Njemačke ove godine u velikom broju sudjelovali na hodočašću u Lourdesu i komemoraciji na Bleiburgu

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice, za svibanj i lipanj, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Dvobroj je tekstom i slikom posvećen 27. Biblijskoj olimpijadi o temi „S vjerom u život“, održanoj 25. travnja u Heusenstammu kod Offenbacha, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta. Od vijesti iz opće Crkve ističe se ona u povodu 10. obljetnice smrti sv. Ivana Pavla II. Tu je i značajna vijest o komemoraciji o 70. obljetnici bleiburške tragedije. Tu su i brojne druge vijesti iz života domovinske Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U novom dvobroju može se pročitati i iscrpni razgovor s domgmatskom teologinjom dr. s. Nelom Gašpar s Teologije u Rijeci u povodu Godine posvećenog života. Hrvati iz Zapadne Europe o Uzašašću su tradicionalno hodočastili u marijansko svetište Lourdes, o čemu se također može opširnije čitati. U teološkom osvrtu u rubrici Biblijski pastoral ovoga puta mr. Anđela Jeličić piše o sestrama u Bibliji. Nedavno su bosansko-hrvatske školske sestre franjevke proslavile 50. godina djelovanja u Biskupiji Mainz, o čemu se može također opširnije pročitati. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, kao i redovite rubrike Dječji kutak i Svijet mladih – Jugendwelt. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci piše o pokolju u Bleiburgu.
Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić je u uvodniku podsjetio kako su Hrvati iz Njemačke ove godine u velikom broju sudjelovali na hodočašću u Lourdesu i komemoraciji na 70. obljetnici bleiburške tragedije.

Tekst: Adolf Polegubić