Iz tiska je izašao dvobroj mjesečnika za siječanj i veljaču koji donosi i razgovor s mr. Sanjom Pavešić Hirschfeld, predsjednicom Hrvatske kulturne zajednice „Colonia Croatica“ iz Kölna u povodu 25. obljetnice djelovanja te zajednice. Tu je i poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2015. te o VII. svjetskom kongresu pastorala selilaca i reportaža iz hrvatskih katoličkih zajednica Heidenheim i Aalen ….

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, za siječanj i veljaču. Iz vijesti iz opće Crkve ističe se vijest o pohodima pape Franje Šri Lanki i Filipinima. Pri povratku u Rim poručio je kako postoje granice slobode izražavanja i da vrijeđanje tuđih svetinja ne vodi ničemu i ne pridonosi miru. Tu su i vijesti iz domovinske Crkve, od kojih se ističu vijesti o čestitkama hrvatskih (nad)biskupa hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Papinoj najavi kako će 6. lipnja pohoditi Bosnu i Hercegovinu te o nedavno održanom 55. Teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu o temi „Brak i obitelj u proturječju sa suvremenim društvom, te o novom krčkom biskupu dr. fra Ivici Petanjku.
Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u čestitci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ističe kako će njezina nastojanja oko općeg dobra pojedinca i skupina vjernici sa svojim pastirima pratiti i podupirati svojim molitvama. U novom dvobroju je i razgovor s mr. Sanjom Pavešić Hirschfeld, predsjednicom Hrvatske kulturne zajednice „Colonia Croatica“ iz Kölna u povodu 25. obljetnice djelovanja te zajednice. Tu je i poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2015. te o VII. svjetskom kongresu pastorala selilaca. Tu je i reportaža iz hrvatskih katoličkih zajednica Heidenheim i Aalen u povodu 45. obljetnice hrvatske misije Aalen-Heidenheim, a kasnije hrvatskih katoličkih zajednica Aalen i Heidenheim, koje vodi svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije vlč. Vilim Koretić.
S novim dvobrojem u 2015. godini seriju teoloških osvrta u rubrici Biblijski pastoral piše mr. Anđela Jeličić, ovoga puta pišući o ocu u Bibliji, pritom istaknuvši kako konačni ključ za prosudbu biblijskih likova očeva ostaje njihov odnos prema Božjem planu za život čovjeka. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, kao i rubrike Dječji kutak i Svijet mladih – Jugendwelt, u kojoj se ističe kako je nasilje u ime vjere grijeh i zločin. Svi smo mi djeca Božja i privremeni gosti, odnosno stranci, na ovoj zemlji, ističe se. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci piše o proslavi 200. obljetnice rođenja utemeljitelja Salezijanske redovničke zajednice sv. Ivana don Bosca.
Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić u uvodniku, osvrćući se na Teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu, istaknuo je kako se i hrvatske obitelji u Njemačkoj sve više suočavaju s izazovima i opasnostima.

Tekst: Adolf Polegubić