Dvobroj donosi i iscrpno izvješće o hodočašću Hrvata iz Bavarske u marijansko svetište u Altötting, kao i ono o slavlju sv. potvrde u Hrvatskoj katoličkoj župi München. Može se pročitati i o 31. Svjetskom danu mladih u Krakovu, kao i o Drugom iseljeničkom kongresu u Šibeniku

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice, lista hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj, za rujan i listopad. Od vijesti iz opće Crkve izdvaja se ona o proglašenju Majke Terezije iz Kalkute svetom, a na naslovnici je i fotografija nove svetice. Tu su i brojne vijesti iz domovinske Crkve. Donosi se i iscrpno izvješće o hodočašću Hrvata iz Bavarske u marijansko svetište u Altötting, kao i izvješće o slavlju sv. potvrde u Hrvatskoj katoličkoj župi München.

U novom dvobroju iscrpnije se može pročitati i o 31. Svjetskom danu mladih u Krakovu, kao i o Drugom iseljeničkom kongresu u Šibeniku. U teološkom osvrtu o temi „Duhovna djela milosrđa“, dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu, ovoga puta piše o duhovnom djelu milosrđa „Uvredu oprostiti“. Donose se i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Tu je i redovita rubrika za najmlađe Dječji kutak, te rubrika o mladim i medijima, u kojoj dr. Danijel Labaš ovoga puta piše o našem identitetu u virtualnom svijetu.

U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci piše o svetosti Majke Terezije, koja je dodirnula Hrvatsku. Tu je i vijest na njemačkom jeziku o novom limburškom biskupu mons. dr. Georgu Bätzingu. Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić u uvodniku pod nazivom „Nemojte živjeti u snu!“ podsjeća na važnije riječi pape Franje na Svjetskom danu mladih u Krakovu. U toj prilici je Papa istaknuo kako Svjetski dan mladih počinje danas, a nastavlja se sutra, u kući, jer nas Isus tamo želi sresti.

Tekst: Adolf Polegubić