Slavilo se u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu u organizaciji Hrvatske folklorne grupe “Domovina”i u društvenim prostorijama AHKD “Braća Radić”. Specijalni gost radićevaca bila je HFG “Mladi Frankopani” iz HD “Sydney” iz Punchbowla 

I ove godine svečano je 12. svibnja obilježen Majčin dan u hrvatskoj zajednici sydneyjske metropole. Održane su i dvije proslave. Jedna u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu u organizaciji Hrvatske folklorne grupe “Domovina”, a druga u društvenim prostorijama AHKD “Braća Radić” koju je organizirala njihova folklorna grupa. Specijalni gost bila je HFG “Mladi Frankopani” iz HD “Sydney” iz Punchbowla.
U prepunoj dvorani HKC Blacktown gostima su se predstavili fokloraši “Domovine” koji su izveli kraći program a majkama uručili cvijeće u znak zahvalnosti. Tijekom večeri goste su zabavljali članovi glazbenog sastava “Dobre strune”. Veselje je bilo na vrhuncu u trenutku izbora najmladje i najstarije majke. Najmlađa majka bila je Suzana Maraković (25 ), a najstarija Katarina Jurašinović (76 ).
U dvorani AHKD “Braća Radić” također je bilo živo i veselo, a u centru pažnje bile su majke koje su primile cvjetne darove. U goste radićevcima došli su i članovi HFG “Mladi Frankopani” koji su, uz domaćine, izveli svoj prigodni program posvećen majkama. Predsjednik društva Stjepan Naraj čestitao je svim majkama njihov dan, a veselje se nastavilo uz glazbeni sastav “Akcija”.

Tekst: Franjo Harmat