Austrija je partner Osječkog ljeta kulture, ali i Broad kulture, uz još deset kulturnih projekata među kojima se izdvaja Austrijska čitaonica, šezdeset i druga u svijetu, koja će seotvoriti u Zadru

Austrija pozdravlja ulazak Hrvatske u Europsku uniju kao stari prijatelj i novi partner te će u tu čast organizirati dvanaest kulturnih projekata za svaku zvijezdu na europskoj zastavi, rekla je austrijska veleposlanica u Zagrebu Andrea Ikić-Bohm u Austrijskom kulturnom forumu. Tako će u Zagrebu knjigu „Odredište Europa“ predstaviti Wolfgang Petritsch, Austrija je partner Osječkog ljeta kulture, a na Brijunima će potomak Paula Kupelwiesera postaviti izložbu fotografija i instalacija.
Sveučilište u Zadru dobit će Austrijsku čitaonicu, šezdeset i drugu u svijetu koja će nositi ime austrijskog nekadašnjeg vicekancelara i šefa diplomacije Aloisa Mocka. Austrija je i partner Broda kulture, na otoku Ugljanu gostovati će umjetnici iz Graza i Hrvatske, u Vukovaru će se u rujnu održati i tulum sa umjetnicima iz regije, a 28. lipnja će se u Muzeju suvremene umjetnosti održati i konferencija o budućnosti Europe na kojoj će sudjelovati i Erhard Busek, Doris Pack, Dejan Jović i Ivan Krastev.
(Večernji list)