Na festivalu Cluj Napoci sudjeluju i dva hrvatska filmska ostvarenja: “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića i “Goran” redatelja Nevia Marasovića

Na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu Transilvanije “TIFF” , prvom i najvećem međunarodnom filmskom festivalu u Rumunjskoj, koji će se održati od 2. do 11. lipnja 2017. godine u Cluj Napoci, sudjeluju i dva hrvatska filmska ostvarenja: “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića i “Goran” redatelja Nevia Marasovića, i to u kategorijama “Supernova” i “Usual Suspects”.

“Ministarstvo ljubavi” će biti prikazano 4. lipnja u 19:00 sati u kinu Florin Piersic te 5. lipnja u 17 :00 sati u kino dvorani Cinema City, uz prisustvo redatelja Pave Marinkovića.

Film “Goran” će također biti prikazan dva puta, i to 9. lipnja u 19:30 sati u kino dvorani Cinema City te 10. lipnja u 18:15 u kinu Cercul Militar. Redatelj i partner producent Nevio Marasović i Stjepan Hundić će također boraviti u Cluju.

Festival će biti svečano otvoren 2. lipnja projekcijom na otvorenom “Kralja Belgijanaca”, a zatvoren 11. lipnja projekcijom španjolskog filma „Neka nas Bog spasi“.

U okviru sekcije rumunjskog filma, na ovogodišnjem će festivalu biti prikazano 27 naslova, od toga 5 svjetskih premijera.
(ro.mvep.hr)