Fra Ljubomir je nepunih 10 godina proveo kao voditelj HKM London

U londonskoj crkvi Presvetoga Srca misu za domovinu u nedjelju, 2. srpnja predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London u zajedništvu s fra Josipom Cvitkovićem, misionarom na službi u Kustodiji Svete Zemlje u Jeruzalemu vlč. Davidom J. Irwinom, biskupskim vikarom i koordinatorom za etničke zajednice triju londonskih biskupija, i vlč. Johnom Scottom, kapelanom Westminsterske katedrale.

Mišo Marlais, povjerenik Hrvatske katoličke misije u Londonu uime okupljenih vjernika fra Ljubomiru je čestitao 20. obljetnicu svećeničkog služenja, od kojih je nepunih 10 godina proveo kao voditelj HKM London. Vlč. David i vlč. John su uime Westminsterske nadbiskupije i katedrale fra Ljubomiru čestitali 20 godina svećeništva zahvalivši mu na angažmanu u mjesnoj Crkvi. Fra Ljubomir im je uime zajednice darovao knjigu Robina Harrisa o bl. Alojziju Stepincu.

Slavlju su nazočili i brigadir Anto Zelić, hrvatski vojni izaslanik, kao i kapetan korvete Ivo Musulin, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza, kao i Daniel Kington, hrvatski branitelj, glavni tajnik Udruge međunarodnih dragovoljaca oružanih snaga Republike Hrvatske, a nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu dr. Ivan Grdešić, koji se nakon pet godina diplomatske službe vraća u domovinu. Kao uspomenu na zajedničke londonske godine fra Ljubomir je veleposlaniku Grdešiću darovao križ Westminsterske katedrale, majke svih katoličkih Crkava u Engleskoj i Walesu, zahvalivši mu na zauzimanju za hrvatsku katoličku zajednicu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon mise susret se nastavio gozbom zajedništva.
(IKA)