Za subotnju zabavu učenici i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program kojeg je vodila Manda Džankić iz Tomislavgrada, bivša učenica HDŠ u Salzburgu

Hrvatska dopunska škola u Salzburgu 15. i 16. prosinca obilježila je 20 godina postojanja. U petak su na “Akademskoj večeri” predavanja održali profesori sa Sveučilišta u Zadru. Pet predavača obradilo je pet različitih tema o povijesti jezika i književnosti, kao i kulturi i znamenitostima grada Zadra.
Za subotnju zabavu učenici i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program kojeg je vodila Manda Džankić iz Tomislavgrada, bivša učenica HDŠ u Salzburgu.
Na početku programa djecu i njihove roditelje pozdravio je učitelj Ivica Vincetić koji je radi u školi od samoga osnutka. Župnik Hrvatske katoličke župe u Salzburgu fra Zlatko Špehar obratio se nazočnima te zahvalio djeci na lijepom programu. Za glazbeni dio večeri pobrinula se grupa Duo Nostalgija. 
Hrvatska dopunska škola u Salzburgu osnovana je na inicijativu tadašnjeg župnika fra Vjenceslava Tunje Janjića s ciljem učenja hrvatskog jezika za djecu hrvatskog podrijetla. Nastava se izvodi u prostorijama Hrvatske katoličke župe u Salzburgu svake subote od 10 do 12 sati. Ova škola jedino je mjesto u Salzburgu gdje djeca mogu učiti isključivo hrvatski jezik. Škola djeluje u sklopu udruge Hrvatski centar Salzburg uz potporu Hrvatske katoličke župe.
Nastavu izvode troje učitelja: Ivica Vincetić iz Orašja, Kata Jelušić iz Odžaka i Mirjana Kukavica iz Tomislavgrada.
(Fenix Magazin)