Dužijanca, 15. po redu, bit će održana od 1. do 3. kolovoza u organizaciji mjesnog HBKUD-a „Lemeš“. Ovaj događaj će popratiti izložba slika s kolonije „Lemeš 2014.“, kulturno-umjetnički program pod nazivom „U avliji kod baće i nane“i svečana sveta misa

Dužijanca u Lemešu, 15. po redu, bit će održana od 1. do 3. kolovoza u organizaciji mjesnog HBKUD-a „Lemeš“. U petak, 1. kolovoza, bit će priređena promocija Leksikona podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca. Leksikon će predstaviti dr. sc. Slaven Bačić i akademik prof. dr. sc. Ivan Gutman. Ovaj događaj će popratiti izložba slika s kolonije „Lemeš 2014.“, a gosti večeri bit će zbor „Musica Viva“. Mjesto događaja je velika dvorana Mjesne zajednice, s početkom u 19,00 sati.
U subotu, 2. kolovoza, na ljetnoj pozornici Doma kulture bit će priređen kulturno-umjetnički program pod nazivom „U avliji kod baće i nane“. Osim domaćina nastupaju KUD „Láslzó Németh“ i zbor „Musica Viva“ iz Lemeša, HPKD „Matija Gubec“ iz Tavankuta i KUD „Neven“ iz Alekse Šantića. Druženje će se potom nastaviti uz tamburaše.
U nedjelju, 3.kolovoza, svečana sveta misa bit će služena u crkvi Rođenje Blažene Djevice Marije, s početkom u 10,00 sati. Nakon mise, folkloraši obučeni u narodne nošnje provozat će se fijakerima kroz selo. Na kraju će u velikoj dvorani Doma kulture biti priređen svečani ručak za uzvanike. (ZKVH)