Poslije mise više od tri stotine djece u različitim narodnim nošnjama u svečanom mimohodu pošlo je do velike vijećnice subotičke Gradske kuće. Ondje su ih dočekali dogradonačelnik Blaško Stantić, Marinko Piuković, predsjednik Organizacijskog odbora Dužijance 2013., župnik mons. Beretić i drugi predstavnici hrvatskih udruga

Dužijanca malenih održana je u subotu, 6. i nedjelju, 7. srpnja u Subotici. Organizacijski odbor Dužijance pokrenuo je prije nekoliko godina ovu manifestaciju sa željom da u njoj “glavni akteri” budu djeca. Manifestacija je počela u subotu prije podne u Maloj Bosni. Ondje su imali etno radionicu i druženje, a navečer je na Trgu slobode održano predstavljanje malog bandaša i male bandašice, a potom i folklorna večer.
Malog bandaša i bandašicu Marka Bašića Palkovića i Ninu Crnković predstavio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić. Na folklornoj večeri nastupili su, osim folklornih skupina iz Subotice i drugih mjesta Bačke, i gosti iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.
Kako je izvorni smisao Dužijance zahvala Bogu za završetak žetve, središnji događaj “Dužijance malenih” bila je misa zahvalnica koju je u katedrali-bazilici Sv. Terezije predvodio mons. Beretić u zajedništvu s dr. Andrijom Anišićem, župnikom subotičke župe sv. Roka, i mladomisnikom Toborom Žunjijem iz Temerina.
Na misi su Božju riječ čitali mali bandaš i bandašica, a djeca različitih kulturno-umjetničkih društava koja su sudjelovala u misi molili su molitve vjernika i prinijeli darove za euharistiju kao i znakovite darove koji označuju sjetvu i žetvu pšenice kao i brašno i peciva od brašna. Kruh su pak svečano pred oltar donijeli mali bandaš i bandašica.
Na kraju mise župniku Beretiću maketu Istre i lavandu darovali su predstavnici KUD-a “Mate Balota” iz Raklja kod Pule. Na misi je pjevao katedralni dječji zbor “Zlatni klasovi” pod ravnanjem Miroslava Stantića.
Poslije mise više od tri stotine djece u različitim narodnim nošnjama u svečanom mimohodu pošlo je do velike vijećnice subotičke Gradske kuće. Ondje su ih dočekali dogradonačelnik Blaško Stantić, Marinko Piuković, predsjednik Organizacijskog odbora Dužijance 2013., župnik mons. Beretić i drugi predstavnici hrvatskih udruga. (IKA)