Večeri su nazočili predsjednik Općinskog vijeća Mato Kelava, veleposlanik Aleksandar Heina, misionari hrvatskih katoličkih misija Bern i Lausanne-Wallis, kao i članovi KUD-a Živa grana iz Ženeve

U Fribourgu je 26. Listopada održana 16. po redu zabava kulturno-sportskog društva Duvanjske rose iz Berna pod nazivom Duvanjska večer. Okupljene Duvnjake i ostale Hrvate iz cijele Švicarske pozdravili su voditelji Miro Prskalo i Mija Bokanović. Kao i inače, i ovaj skup započeo je izvođenjem hrvatske himne, a potom se publici obratio Ivan Matić, predsjednik udruge.
Uputio je pozdrav gostima: predsjedniku Općinskog vijeća Mati Kelavi, veleposlaniku Aleksandru Heini i misionarima hrvatskih katoličkih misija Bern i Lausanne-Wallis i KUD-u Živa grana iz Ženeve.
Program je započeo nastupom domaćeg folklornog društva Duvanjske rose, a a potom je folklorno društvo Živa grana iz Ženeve izvelo splet bunjevačkih plesova. Vrhunac večeri bio je nastup grupe Dalmatino. Sedamnaesta večer naravno slijedi dogodine, 25. listopada 2014.

Tekst: Ivan Matić

Pogledajte fotografije