Ovo je jedna u nizu izložaba koje organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Udruga Festa Dubrovnik u čast Parcu, a u Kazalištu Marina Držića ostaje otvorena do 28. svibnja

Povodom Godine svetog Vlaha, u Kazalištu Marina Držića otvorena je 10. svibnja izložba dvaju vrijednih autora – Jagode Lasić i Tonka Smokvine. Ovo je jedna u nizu – od 11 izložaba – koje organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Udruga Festa Dubrovnik u čast Parcu, a ostaje otvorena sve do 28. svibnja.
Jagoda Lasić je rođena 1952. godine u Zemunu. Slikarstvom se bavi od gimnazijskih dana. U Dubrovniku polazi slikarsku školu akademskih slikara Viktora Šerbua i Branimira Vasića što se vremenski isprepliće s početkom njezinog aktivnog sudjelovanja u radu Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Redovito sudjeluje na skupnim izložbama i likovnim kolonijama, a do sada je 18 puta izlagala samostalno. Tri puta je dobitnica Pohvale Hrvatskog sabora kulture i jedne skupne nagrade. Živi i radi u Dubrovniku.
Tonko Smokvina rođen je 1980. godine. Završio je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, smjer slikarski dizajner. Diplomirao je slikarstvo 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Eugena Kokota. Član je HDLU-a Dubrovnik. Osim slikarstvom, bavi se i pedagoškim radom. Izlagao je na trinaest samostalnih i više skupnih izložaba u Hrvatskoj. Živi i radi u Dubrovniku.
(www.dulist.hr)