Bužimski se predstavio u okviru programa Društva slovenskih pisaca „Iz svijeta“, uz sudjelovanje Katedre za slavistiku Filozofskoga fakulteta u Ljubljani, a gostovanje je dio bilateralne suradnje Društva slovenskih pisaca i Društva hrvatskih književnika

Dubravko Jelačić Bužimski predstavio se na 31. Slovenskom sajmu knjiga u okviru programa Društva slovenskih pisaca „Iz svijeta“, uz sudjelovanje Katedre za slavistiku Filozofskoga fakulteta u Ljubljani.
Razgovor s književnikom vodila je Đurđa Strsoglavec. Susretu je prisustvovala veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji Vesna Terzić, predsjednik Društva slovenskih pisaca Ivo Svetina i književnica Cvetka Bevc.
Gostovanje je dio bilateralne suradnje Društva slovenskih pisaca i Društva hrvatskih književnika. Program međunarodne suradnje financiralo je Ministarstvo kulture RH. (DHK) Dubravko Jelačić Bužimski predstavio se na 31. Slovenskom sajmu knjiga u okviru programa Društva slovenskih pisaca „Iz svijeta“, uz sudjelovanje Katedre za slavistiku Filozofskoga fakulteta u Ljubljani.