Izaslanstvo Hrvata općine Vareš činili su akademik Ante Markotić, načelnik općine Zdravko Marošević, župnik župe Vareš fra Mirko Majdančić, Mario Mirčić, predsjednik HKD Napredak Vareš i Mladenko Marijanović, urednik Bobovca, lista vareških Hrvata

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je 11. siječnja izaslanstvo Hrvata iz općine Vareš u čijem su sastavu bili akademik prof. dr.sc. Ante Markotić, Zdravko Marošević, načelnik općine, fra Mirko Majdančić, župnik župe Vareš, Mario Mirčić, predsjednik HKD Napredak Vareš i Mladenko Marijanović, urednik Bobovca, lista vareških Hrvata.

Izaslanstvo Hrvata iz Vareša upoznalo je državnog tajnika Milasa s aktualnim stanjem, te problemima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose. Naglasili su da općina danas broji 9600 stanovnika od kojih je 2600 Hrvata. Unatoč teškoj trenutnoj gospodarskoj situaciji, naglašen je veliki potencijal za razvoj općine u području turizma i ekološke poljoprivrede. Državni tajnik Milas pohvalio je napore koje općina namjerava uložiti u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim te dodao da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u svim svojim budućim aktivnostima, posebnu pažnju posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.
(www.hrvatiizvanrh.hr)