Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sa suradnicama sastao se u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču s predstavnicima hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga u Austriji

U petak, 3.veljače, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, u pratnji Croatiane Orešković, više stručne savjetnice i Raine Stević, stručne suradnice, sastao se u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču s predstavnicima hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga u Austriji koji su predstavili rad udruga koje predvode. Ukazali su na aktualnu problematiku na relaciji domovinske i iseljene Hrvatske te dali neke od prijedloga za poboljšanje tih odnosa.

Državni tajnik Milas je rekao kako je potrebno njegovati dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Austrije, te istakao zajedničke poveznice, među njima i gradišćanske Hrvate, kao most međusobnog povezivanja.

Razgovaralo se i o učenju hrvatskog jezika, hrvatskoj školi i dvojezičnom hrvatsko-njemačkom obrazovnom sustavu kao važnom segmentu očuvanja hrvatskog jezika u višejezičnom austrijskom prostoru.

U subotu, 4.veljače, drugog dana boravka u Austriji, državni tajnik Milas sa suradnicama bio je gost na 26. Hrvatskom balu Autrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u prestižnom bečkom Kursalonu, gdje se okupilo preko 600 eminentnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog i austrijskog političkog, kulturnog i gospodarskog života.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Više