Državni tajnici su posjetili župu Komušina te Kondžilo, općine Teslić i Žepče te Kornicu, gdje se uz potporu Vlade RH provodi projekt edukacije i zapošljavanja mladih „Iuvenus Fructus“

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje boravili su 13. studenog u radnom posjetu BiH.
– marijansko svetište Vrhbosanske nadbiskupije te se sastali sa vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.
Državni tajnici održali su sastanak s predstavnicima Hrvata iz općine Teslić te Milanom Miličevićem, načelnikom općine. Također, posjetili su općinu Žepče gdje su obišli projekte koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske – Novo naselje sa 150 obiteljskih kuća, ambulantu obiteljske medicine i osnovnu Školu fra Grga Martić u Ozimici koja je otvorena ove školske godine.
Posjet Bosni i Hercegovini državni tajnici su završili u selu Kornica pokraj Šamca, gdje se uz potporu Vlade Republike Hrvatske provodi projekt edukacije i zapošljavanja mladih „Iuvenus Fructus“.
U pratnji državnih tajnika bili su Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, Davor Čordaš, ministar za raseljene i izbjegle osobe u Vladi Republike Srpske te saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk, članica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Fotogalerija