Tajnici su se u Banja Luci susreli s predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog i vjerskog života te su obišli neke od značajnijih hrvatskih institucija u entitetu Republika Srpska

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova boravili su 23. siječnja u Banja Luci gdje su se susreli s predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog i vjerskog života te su obišli neke od značajnijih hrvatskih institucija u entitetu Republika Srpska.

Milas i Bušić posjetili su Banjalučku biskupiju te se susreli s mons. Miljenkom Aničićem, ravnateljem Caritasa i Europske akademije Banjalučke biskupije, mons. Ivicom Božinovićem, ravnateljem KŠC bl. Ivan Merza u Banja Luci i Franjom Piplovićem, voditeljem studija Europske akademije Banjalučke biskupije.

Državni tajnici sastali su se i s predstavnicima Hrvata iz političkog života: Josipom Jerkovićem, dopredsjednikom RS iz reda hrvatskog naroda, Tomislavom Tomljanovićem, predsjedavajućim Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS te Marijom Rapo, savjetnicom Davora Čordaša, ministra za izbjegla i raseljena lica. Na sastancima se razgovaralo o položaju Hrvata u entitetu Republika Srpska te o problemima koji otežavaju povratak Hrvata i njihov održivi ostanak u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Državni tajnici su posjetili KŠC Banja Luka te trapistički samostan Marija Zvijezda, čiju obnovu i rad pomaže Vlada Republike Hrvatske.
(Fenix Magazin)