Knjiga je izašla u Biblioteci Peristil, knj. 1, urednica Jelena Hekman, a opremljena je sa 273 slike (126 u koloru), opsežnom bibliografijom, imenskim i predmetnim kazalom (sastavio Josip Brleković) te bilješkom o autoru

Drugo, prošireno i dopunjeno izdanje Povijesti knjige autora Aleksandra Stipčevića je knjiga mjeseca travnja MH.
Povijest knjige, temeljna knjiga hrvatskoga knjižničarstva i bibliologije objavljena je prvi put 1985. u izdanju Nakladnoga zavoda Matice hrvatske. Brojne generacije hrvatskih znanstvenika, bibliofila, studenata i čitatelja svoje znanje o povijesti knjige i razvoju tiskarstva zahvaljuju upravo ovome djelu koje je u proteklih dvadeset godina imalo velikog utjecaja u hrvatskoj knjižnoj i općoj kulturi. Sada je to djelo – nadopunjeno i prošireno – ponovno otisnuto u još ljepšem izdanju, u odličnoj likovnoj i grafičkoj opremi. (Barbara Matejčić, Vjesnik)
Prema riječima stručnjaka, Stipčevićeva je knjiga osnova “svakom promišljanju vanjskih okvira pismovnosti, nezamjenjiv oslonac i u grananju znanstvenog istraživanja (grafolingvističkog, palografskog, kodifikološkog, bibliološkog, kulturološkog…) i u organiziranju srednjoškolske i sveučilišne nastave. Premda se može doimati provincijalnom prosudbom, valja nedvosmisleno reći: ovako opsežnom i temeljitom knjigom posvećenom knjizi ne može se pohvaliti danas ni svaka europska litetratura” (Mateo Žagar, Vijenac, br. 323-325).
Knjiga je izašla u Biblioteci Peristil, knj. 1, urednica Jelena Hekman, a opremljena je sa 273 slike (126 u koloru), opsežnom bibliografijom, imenskim i predmetnim kazalom (sastavio Josip Brleković) te bilješkom o autoru.