Prisutnim gostima se obratio i novi predsjednik Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji, a o profesionalnom opusu umjetnice govorila je Aneta Cvetkovska, ravnateljica NU Muzeja u Kumanovu 

U Umjetničkoj galeriji u Kumanovu nedavno je bila otvorena izložba radova mr. Anete Božinove pod radnim nazivom “Impulsi”. Pozdravni govor prisutnim gostima na otvorenju uputio je predsjednik Ivan Šerkinić, koji je istaknuo da je izložbu organizirao kumanovski ogranak ZHRM-a, a inicirao Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Druga samostalna izložba Anete Božinove bila je, kako je rekla, inspirirana plavetnilom Jadranskog mora. Božinova je Jakovu Lambaši u znak zahvalnosti darovala jednu svoju sliku.
Prisutnim gostima se tom prigodom obratio i novi predsjednik Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji Nenad Živković koji je dodijelio plaketu ZHRM-a Zorici Trajčevskoj za izniman rad i doprinos zajednici. O profesionalnom opusu umjetnice govorila je Aneta Cvetkovska, ravnateljica NU Muzeja u Kumanovu. U Umjetničkoj galeriji publiku su zabavljala dva mlada talentirana violinista Aljba Zećiri i Mihail Kimevski iz muzičke škole Panče Pešev u Kumanovu.

Fotogalerija