Svojom mladošću, HKD Napredak će tada proslaviti 115. godina svog postojanja, ali i 25. godina od osnutka HKD Napredak Zagreb

HKD Napredak Središnja uprava Sarajevo u suradnji s Glavnom podružnicom Tuzla od 6. do 8. listopada 2017. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu organizira Drugu Konferenciju mladih. Svojom mladošću, HKD Napredak će tada proslaviti 115. godina svog postojanja, ali i 25. godina od osnutka HKD Napredak Zagreb.
Konferencija će okupiti oko stotinu mladih koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Austrije i Hrvatske. Cilj konferencije je potaknuti mlade na aktivan pristup rada u Napretku i inicirati pojedinačne aktivnosti u cilju jačanja volonterskog rada kao što su pisanje projekata, ali i načine rada kroz osnivanje sekcija i udruga mladih.
Program kojim će se to sve postići je nazvan “Me, myself and Napredak” i njegova svrha je govoriti o strateškom razvoju i alatima koji će taj put učiniti lakšim. Također , kako bi sama organizacija mladih unutar Napretka bila jača i spremnija na sve te izazove, u sklopu konferencije će biti održana i skupština mladih na kojoj će se izabrati rukovodeća tijela Napretkove mladosti.
(hkdnapredak.com)