Katunarić se predstavio publici u jednoj od najvećih kongresnih dvorana na Sajmu, uz argentinsko-španjolskog pjesnika Sebastiana Fiorillia, te u El Preferido de Palermo, jednoj od najznamenitijih povijesnih kavana u Buenos Airesu

Međunarodni Sajam knjige u Buenos Aires profilirao se u jednu od najznačajnijih najposjećenijih kulturnih manifestacija u Argentini, o čemu dovoljno govori i brojka od preko milijun posjetitelja. Niti ovogodišnje, jubilarno 40. izdanje ne predstavlja iznimku, kako brojem izlagača tako i brojem posjetitelja. Nisu nedostajale niti istinske zvijezde poput američkog pisca Paula Austera i južnoafričkog pisca i dobitnika Nobelove nagrade za književnost J.M. Coetzeea koji su pobudili očekivano veliki interes argentinske čitalačke publike.
Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjige u Buenos Airesu i Hrvatska je imala svog predstavnika – priznatog pjesnika i esejista Dražena Katunarića koji se odazvao pozivu za sudjelovanje na IX. Međunarodnom festivalu poezije koji se održava u sklopu sajma, a koji mu je uputila Književna zaklada Argentine/ Fundacion Libro.
Pjesnik, esejist i prevoditelj Katunarić (1954.) na Festivalu poezije u Buenos Airesu predstavio se s odabirom pjesama iz knjige Kronos, objavljene 2011. u prijevodu spisateljice C, Verlichak. Svoj književni opus predstavio je publici 3. svibnja u jednoj od najvećih kongresnih dvorana na Sajmu, uz argentinsko-španjolskog pjesnika Sebastiana Fiorillia, te dva dana kasnije u El Preferido de Palermo, jednoj od najznamenitijih povijesnih kavana u Buenos Airesu, gdje je oduševio brojnu prisutnu publiku.