Drama u režiji Matíasa Sendona te u prijevodu Nikoline Židek će igrati u nezavisnom kazalištu Defensores de Bravard do prosinca, odnosno do kraja sezone 2017. godine 

Nakon uspješnog sudjelovanja na II. Međunarodnom festivalu dramatike Europa + Amerika u lipnju 2016. u Buenos Airesu te još dvadeset izvedbi tijekom sezone 2016. godine, drama ‘Trebalo bi prošetati psa’ Tomislava Zajeca ponovno je na repertoaru u Buenos Airesu.

Drama u režiji Matíasa Sendona te u prijevodu Nikoline Židek će od subote, 15. srpnja igrati u nezavisnom kazalištu Defensores de Bravard Defensores de Bravard Defensores de Bravard do prosinca, odnosno do kraja sezone 2017. godine.

Podsjećamo, na prvom izdanju Festivala 2014. godine Hrvatska se, u organizaciji Hrvatskog centra ITI kao partnera Festivala, predstavila tekstom Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda koja je od tada na redovnom repertoaru u kazalištu Apacheta Sala/ Estudio te je osvojila glavne kazališne nagrade za 2015. godinu i s pravom je prozvana fenomenom nezavisnog kazališta.

Tako se obje hrvatske predstave s prethodnih izdanja Festivala i dalje izvode u kazalištima Buenos Airesa, glavnog kazališnog centra za zemlje španjolskog govornog područja, što potiče Hrvatski centar ITI da i dalje nastavi s promocijom hrvatske dramatike u zemljama tog govornog područja na sljedećem Festivalu 2018. godine te u drugim zemljama gdje se pojavio interes za hrvatsku dramatiku temeljem uspjeha ostvarenog u Buenos Airesu.
(Culturenet.hr)