Stjepandić na tom mjestu zamjenjuje dugogodišnjeg predsjednika Dragana Hazlera, koji se povukao zbog godina i zdravstvenih razloga te preporučio Upravnom odboru HAZUDD-a izbor svog nasljednika

Upravni odbor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u domovini i dijaspori (www.hazud.ch) imenovao je dr. Josipa Stjepandića za novog predsjednika te domovinske i izvandomovinske akademije čije je sjedište u Baselu.
Stjepandić na tom mjestu zamjenjuje dugogodišnjeg predsjednika Dragana Hazlera, koji se povukao zbog godina i zdravstvenih razloga te preporučio Upravnom odboru HAZUDD-a izbor svog nasljednika.
Josip Stjepandić rođen je u Modriči 1961. godine. Diplomirao je 1983. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, doktorirao je 1985. godine na TU Graz. Od 1994 godine do 1996. godine radi kao Izvanredni profesor na University of Applied Sciences Dortmund. Danas radi u Prostep AG, Darmstadt.
Dr. Josip Stjepandić će, prema informacijama vodstva HAZUDD-a, obavljati sve dužnosti propisane statutom HAZUDD-a uključujući saziv Izborne skupštine HAZUDD-a, čije će buduće sjedište biti u Zagrebu.
(Fenix Magazin)