O književnim počecima, preko dvadeset godina književnog rada, odnosu književnosti i drugih umjetnosti, položaju pisca/spisateljice danas, književnim nagradama i daljnjim i bližim planovima, s pjesnikinjom je razgovarao Bojan Krivokapić

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada (Vojvode Bojovića 13) organizirao je 15. ožujka književnu večer s jednom od najznačajnijih autorica suvremene hrvatske književnosti, i šire, Dortom Jagić. O književnim počecima, preko dvadeset godina književnog rada, odnosu književnosti i drugih umjetnosti, položaju pisca/spisateljice danas, književnim nagradama i daljnjim i bližim planovima, s Dortom Jagić razgovarao je Bojan Krivokapić.
Dorta Jagić (Sinj, 1974.), diplomirala je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, a osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje, dramske tekstove i kazališne kritike. Dosad je objavila pjesničke knjige Plahta preko glave, 1999., Tamagochi mi je umro na rukama, 2001., Đavo i usidjelica, 2003., Kvadratura duge, 2007., Kauč na trgu, 2011. i Kafkin nož, 2015., kao i knjige kratkih priča Kičma, 2009. i S tetovažom nisi sam, 2011. te leksikon Mali rječnik biblijskih žena, 2013. i putopise Prolazi i pukotine, 2015.
Dorta Jagić je uvrštena u brojne domaće i strane pjesničke antologije, pjesme su joj prevođene na više od dvadeset stranih jezika i objavljivane u stranim časopisima i izdavačkim kućama. Osim nacionalne pjesničke nagrade za debitante „Goranovo proljeće“, dobitnica je međunarodne nagrade „Balkan Grand Prize for Poetry“, 2007. u Rumunjskoj, kao i „The European Poet of Freedom Award“ u Poljskoj, 2014. za zbirku phesama Kauč na trgu. Osim dugogodišnjega pedagoškog i redateljskog rada u studentskim teatarskim kolektivima, niz godina vodi radionice pisanja poezije. Prevodi poeziju s engleskog i njemačkog jezika. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.
(www.zkvh.org.rs)