U izdanju Hrvatske biskupske konferencije, a u nakladi Glasa Koncila, objavljeno je novo, dorađeno izdanje “Katekizma Katoličke Crkve”

U izdanju Hrvatske biskupske konferencije, a u nakladi Glasa Koncila, objavljeno je novo, dorađeno izdanje “Katekizma Katoličke Crkve”.
Katekizam Katoličke Crkve donosi izlaganje vjere Crkve i katoličkog nauka kako ih nalazimo objavljene i posvjedočene u Svetome pismu, apostolskoj Predaji i crkvenom Učiteljstvu. On je valjano i zakonito sredstvo koje daje sigurne odgovore o katoličkoj vjeri, na koju se poziva u raspravama i u kojoj svaki vjernik treba tražiti odgovore na pitanja koja si tijekom sazrijevanja postavlja.
U Katekizmu su predstavljena četiri stupa katoličke vjere: ispovijest krsne vjere, sakramenti vjere, život vjere i vjernička molitva. U njemu je, jednostavno, sadržan sav katolički nauk, a usmjeren je na produbljivanje poznavanja vjere, njezino dozrijevanje i ukorjenjivanje u život.
“Katekizam Katoličke Crkve ponuđen je svakom čovjeku koji nas pita za obrazloženje nade koja je u nama i koji žurno želi upoznati ono što vjeruje Katolička Crkva”, napisao je papa Ivan Pavao II. u apostolskoj konstituciji Fidei Depositum, kojom je javnosti predao Katekizam Katoličke Crkve priređenog nakon Drugoga vatikanskog koncila.
(IKA)