Ovim dobrotvornim projektom prikupljaju se sredstva za nabavu studijske, prijenosne i odašiljačke opreme za modernizaciju radijske postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori – Radio Dux Tivat 

Družba Braća hrvatskoga zmaja u prigodi obilježavanja 112. obljetnice svoga djelovanja organizira donatorsku večer, koja će se održati u četvrtak, 16. studenog, u hotelu International u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
„Tim dobrotvornim projektom prikupljamo sredstva za nabavu studijske, prijenosne i odašiljačke opreme za modernizaciju radijske postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori – Radio Dux Tivat. Pridružite nam se u ovom dobrotvornom i kulturnom projektu“.
Za donacije i ulaznice možete nas kontaktirati na mobitel 098/475 059 ili na e-mail: info@dbhz.hr.
Zajednički nam je cilj, na tragu našeg povijesnog djelovanja, očuvanje nacionalnog identiteta Hrvata u Crnoj Gori, te promocija hrvatske kulture, jezika i bogate povijesne baštine“, poručuju organizatori.
Nevladina udruga Hrvatska krovna zajednica – “Dux Croatorum” formirala je Radio Dux s misijom očuvanja nacionalnog identiteta hrvatskog naroda u Crnoj Gori i s tim u vezi, očuvanja kulturnih, jezičnih i drugih specifičnosti koje karakteriziraju našu nacionalnu skupinu na ovim prostorima. U interesu promicanja i očuvanja svega što Hrvati baštine kao autohtoni narod na ovim prostorima ima te ponovnog uspostavljanja prekinutih veza i stvaranja novih s matičnom državom, Radio Dux i portal www.radiodux.me  postali su javni forum, prepoznatljivi kao radio hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. Eksperimentalno emitiranje programa započeli su 26. lipnja 2009. i 6. prosinca će obilježiti osmi rođendan.
(Radio Dux)