Zajedništvo Hrvata je slijedilo primjer dugoselskog Rotary kluba pa je Dvojezičnoj Gimnaziji iz Karaševa darovalo više od 190 knjiga autora Joze Vrkića. Knjige su kao nagrada učenicima podijeljene na kraju ove školske godine 

Knjižnica Zajedništva Hrvata iz Karaševa od prošle je godine bogatija za 16 naslova. Knjige su donacija Rotary Cluba Dugo Selo iz Hrvatske. Riječ je o dva kompleta knjiga hrvatskog književnika Joze Vrkića.
Tadašnji predsjednik dugoselskog Rotary kluba Nenad Bogovac izjavio je da su knjige koje je darovala obitelj Vrkić podijeljene i po svim školama na širem dugoselskom području, knjižnicama Općine Brckovljani i Općine Rugvica. Želja je obitelji Vrkić da se, putem mreže Rotary klubova, doniraju hrvatskim manjinskim zajednicama u Mađarskoj, Rumunjskoj, Austriji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Zajedništvo Hrvata je slijedilo primjer dugoselskog Rotary kluba pa je Dvojezičnoj Gimnaziji iz Karaševa darovalo više od 190 knjiga autora Joze Vrkića. Knjige su kao nagrada učenicima podijeljene na kraju ove školske godine.
(www.zhr-ucr.ro)

Pročitajte priču Joze Vrkića