Dr. Horvat i rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić potpisali su Sporazum o suradnji između Sveučilišta i župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta koji je podržala Nadbiskupija Toronta

Upravitelj župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi dr. Mladen Horvat posjetio je u četvrtak, 20. srpnja Hrvatsko katoličko sveučilište. Tom prigodom dr. Horvat i rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić potpisali su Sporazum o suradnji između Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta koji je podržala Nadbiskupija Toronta.

Sporazumom je dogovoreno financiranje opreme za televizijski i radijski studio, financiranje znanstvenih i istraživačkih projekata na kojima će surađivati profesori i studenti, stipendiranje studenata i profesora, financiranje studija za studente s posebnim potrebama, podrška sportskim klubovima (mali nogomet, odbojka) te podrška razvoju radijskog i televizijskog studija koji će omogućiti prisutnost Sveučilišta u medijima.

Ovo nije prva suradnja vlč. Horvata i župljana župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta. Naime, unatrag četiri godine župa Naše Gospe Kraljice Hrvata financijski je podržala mnoge druge projekte na Sveučilištu, izdvojivši ukupno 38.582,27 kanadskih dolara. Župa snažno podržava i kreativnost naših studenata pa je tako dosada četiri puta financirala fotografski natječaj za studente Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i nagrade za najbolje fotografije, a sve to uz svesrdnu podršku dr. Krunoslava Novaka koji je osmislio i organizirao natječaj.

Ove je godine župa također financijski poduprla hodočašće studenata biciklima na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar.

Rektor Tanjić zahvalio je dr. Horvatu i župljanima za sve što su do sada učinili i što čine za razvoj i rast akademske zajednice. Nakon radnog sastanaka dr. Tanjić i dr. Horvat razgledali su novu zgradu na Kampusu u kojoj će se nalaziti budući televizijski i radijski studio.
(IKA)