Don Dejan Turza, nekadašnji upravitelj župe sv. Roka, dao je vrijednu donaciju knjiga Hrvatskoj knjižnici „Ljudevit Gaj”. Među više od dvjesto knjiga tu su vrijedna izdanja „Kršćanske sadašnjosti”, „Verbuma”, „Glasa koncila”, kao i cjelokupna naklada „Karmelskog niza”

Don Dejan Turza, nekadašnji upravitelj župe sv. Roka, bio je ovih dana u službenom posjetu Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore. Primio ga je predsjednik HNV-a Zvonimir Deković. Don Dejan tom je prigodom dao vrijednu donaciju knjiga Hrvatskoj knjižnici „Ljudevit Gaj”. Među više od dvjesto knjiga tu su vrijedna izdanja „Kršćanske sadašnjosti”, „Verbuma”, „Glasa koncila”, kao i cjelokupna naklada „Karmelskog niza”.
Čitaonica „Ljudevit Gaj” tako je bogatija za izdanja iz povijesti, teologije i književnosti, primjerice Shakespearea, Šenoe, Rousseaua itd.
Don Dejan Turza, nakon posjeta, je istakao: „Crkva je uvijek bila uz svoj narod i to na svim razinama. U njoj ima mjesta za sve, i za one koji intelektualnim naporima traže i slave Boga, kao i za one koji u jednostavnosti srca slave Gospodina.”
(Radio Dux)