Dodjelom obiteljskih kuća u državnom vlasništvu u Dumačama, ukupno je stambeno zbrinuta 41 obitelj sa 196 članova obitelji Hrvata koji su uslijed ratnih događaja protjerani sa svojih ognjišta na Kosovu

Sisački biskup mons. Vlado Košić i vodstvo biskupijskog Caritsa predvođeno s predsjednikom mons. Franjom Ćukom, potpredsjednikom vlč. Božom Pinjuhom i ravnateljicom Kristinom Radić uručili su 12. srpnja Hrvatima prognanima s Kosova, u naselju Dumače, poklon bonove za kupnju namještaja. Ova donacija vrijedna više od 172 000 kuna rezultat je donatorskog ručka održanog u organizaciji Sisačke biskupije kako bi se pomoglo stanovnicima ovog naselja izgrađenog u sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Dodjelom obiteljskih kuća u državnom vlasništvu, ukupno je stambeno zbrinuta 41 obitelj sa 196 članova obitelji Hrvata koji su uslijed ratnih događaja protjerani sa svojih ognjišta na Kosovu, ali kuće koje su dobili bile su u potpunosti prazne i neuređene, a iz postojećeg smještaja u Maloj Gorici morali su se iseliti do kraja svibnja ove godine.

Obiteljima su darovani poklon-bonovi za namještaj vrijednosti od dvije do sedam tisuća kuna kojima će sami moći izabrati najpotrebnije za svoj dom, a u akciju se uključila i tvrtka PRIMA Commerce koja će pokloniti dodatnu vrijednost od 10 % svakog bona.

Biskup je zahvalio svim donatorima koji su pomogli istaknuvši kako akcija pomoći Dumačama traje i dalje, te kako je njegova želja da do Božića sve obitelji imaju osnovne uvjete za život.

Ravnateljica Kristina Radić istaknula je kako je Caritas biskupije već pomogao pri uređenju dijela kuća darovavši potreban građevinski materijal, ali i rabljeni namještaj koji je prikupljen ciljano za Dumače.

Nakon podjele biskup je u pratnji domaćeg župnika i vodstva Caritasa obišao novo naselje i upoznao se s problemima s kojima se susreću njegovi stanovnici.
(www.laudato.hr)