Međunarodna muzička akademija u Lihtenštajnu ustanova je koja intenzivnim majstorskim tečajevima okuplja i spaja vrhunske pedagoge s najnadarenijim studentima sa svih strana svijeta, a iza svega stoji Hrvat Dražen Domjanić 

Nakon trogodišnjih priprema, 2010. otvorena je Međunarodna muzička akademija u Lihtenštajnu. Smještena u dvije obiteljske kuće s divnim pogledom na snježne vrhove švicarskih planina, ta ustanova na intenzivnim majstorskim tečajevima okuplja i spaja vrhunske pedagoge s najnadarenijim studentima sa svih strana svijeta, a iza svega stoji Hrvat Dražen Domjanić.
Čitava njegova obitelj živi za glazbu i od glazbe, a kći Sara je nadarena violinistica koja je prije dvije godine predstavljala Hrvatsku u finalu Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika u Kölnu.
U pedagošku elitu koja kod njega redovito gostuje spadaju i violončelist Valter Dešpalj i hornist Radovan Vlatković, a čitav niz hrvatskih studenata na svom putu prema svjetskim pozornicama prošao je kroz Lihtenštajn, nastupao na Domjanićevu festivalu “Next Generation” u obližnjem Bad Ragazu u Švicarskoj i uživao financijsku potporu zaklade “Musik und Jugend” kojoj je Domjanić umjetnički ravnatelj.
Mladi glazbenici vraćaju se u Lihtenštajn i u Bad Ragaz i nakon što se proslave na svjetskim pozornicama. U Lihtenštajnu mladi glazbenici uče i kako se što bolje snaći i pobrinuti za sebe u sve konkurentnijem svijetu glazbenog biznisa. Usto, Dražen Domjanić osniva i nove festivale u mjestima koja vrhunsku turističku ponudu žele nadopuniti vrhunskim kulturnim sadržajem. Jedno od njih je i Schwarzenberg u Austriji koji ima i izvrsnu koncertnu dvoranu u kojoj se održava glasoviti festival Schubertiade.
(www.vecernji.hr)