Vizija uredničkog dvojca Jurice Starešinčića i Gorana Duplančića časopisa MojStrip.com je zdrava scena koju čine stripovi kvalitetnih domaćih autora koji su napisani i nacrtani za domaću publiku koja te iste stripove čita i voli

Mnogi hrvatski fanovi stripa prošle su godine sa žaljenjem dočekali informaciju da je časopis Q strip ugašen nakon više od deset godina izlaženja. Njegov pokretač Darko Macan samo je kratko prokomentirao da je riječ o financijskim razlozima, uobičajenom problemu koji oduvijek muči hrvatsku strip scenu. Dio praznine na ionako trusnom području znanom kao hrvatski strip časopisi popunila je međutim na prvi dan nove godine objava prvog broja on-line časopisa Moj Strip čiju je realizaciju požurilo upravo gašenje Q stripa. Zamišljen još prije pet godina kao internetski ogranak Q stripa kojim se hvata vlak za aktualnim modelima objavljivanja, Moj Strip je, objasnit će njegov inicijator – hrvatski strip autor Jurica Starešinčić – odjednom postao nužna potreba.
Misija časopisa koji će izlaziti svakog prvog u mjesecu je, napominje Starešinčić to i na samoj stranici, da generira nove stripove koje njihovi sjajni autori možda ne bi ni stvorili da ih postojanje ovog internetskog časopisa nije motiviralo, odnosno da te stripove na bilo koji mogući način učini dostupnima što je moguće većem broju čitatelja. Vizija MojStrip.com časopisa www.MojStrip.com je pak zdrava domaća scena koju čine stripovi kvalitetnih domaćih autora koji su napisani i nacrtani za domaću publiku koja te iste stripove čita i voli.
U prvom broju časopisa publika tako ima prilike vidjeti prve epizode novih strip serijala uređivačkog dvojca te Darka Macana i Ivana Marušića. Kako se Jurica i Goran ne žele, kako kažu, osjećati kao zlobni žicari koji nekog navlače, na stranici stoji otvoreni poziv drugim autorima da se pridruže ovoj inicijativi, no Starešinčić i Duplančić zadali su potencijalnim suradnicima jasne kriterije. Osim tehnikalija koje između ostalog podrazumijevaju da strip serijal unaprijed mora imati nacrtanih 30 epizoda, glavni je kriterij kvalitete da se uradak dopadne uredničkom dvojcu.
(Novi list)