Animirani kratkometražni film ‘Ježeva kuća’ Eve Cvijanović osvojio je posebno priznanje dječjeg žirija u sekciji Generation Kplus, a članovi međunarodnog žirija posebnim su priznanjem nagradili kratkometražni igrani film U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović koji se prikazao u sekciji Generation 14plus

Animirani kratkometražni film ‘Ježeva kuća’ Eve Cvijanović osvojio je posebno priznanje dječjeg žirija u sekciji Generation Kplus, a članovi međunarodnog žirija posebnim su priznanjem nagradili kratkometražni igrani film U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović koji se prikazao u sekciji Generation 14plus. Oba filma u Berlinu su imala svoje svjetske premijere i to u sklopu natjecateljskog programa Generation.

Podsjetimo, animirani film ‘Ježeva kuća’, adaptacija je poznate basne Branka Ćopića, koji kroz priču o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri – lisice, vuka, divlje svinje i medvjeda, progovara o važnosti doma.

Članovi međunarodnog žirija u sastavu Benjamin Cantu, Roberto Doveris i Jennifer Reeder posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus ‘U plavetnilo’ su nagradili zbog, kako navode u obrazloženju, ‘sjajnog prikaza kompleksnosti adolescencije u kojem četiri lika svoja očekivanja i želje moraju suprotstaviti dramatičnom primorskom krajoliku’.

67. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održalo se od 9. do 19. veljače 2017. godine, a više informacija potražite na njegovoj službenoj stranici
(HAVC)