Međunarodni festival animiranog filma Fantoche održava se po 15. put te promovira umjetnost animacije i sve oblike nezavisnog filmskog stvaralaštva

U švicarskom Badenu od 5. do 10. rujna održava se Međunarodni festival animiranog filma Fantoche na kojem će biti prikazano pet hrvatskih filmova.

U Međunarodnom natjecateljskom programu za nagrade će se boriti tri manjinske koprodukcije: švicarsko-hrvatski Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama), estonsko-kanadsko-hrvatski Manivald Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija) i slovensko-hrvatska Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio).

Aerodrom će biti prikazan i u Natjecateljskom programu švicarskih filmova, dok su u Natjecateljskom programu dječjih filmova Voće Ivana Mirka Senjanovića i manjinska kanadsko-hrvatska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio).

Međunarodni festival animiranog filma Fantoche održava se po 15. put te promovira umjetnost animacije i sve oblike nezavisnog filmskog stvaralaštva. Na najvećoj švicarskoj kulturnoj manifestaciji ove vrste bit će prikazano više od 300 kratkih filmova uz brojne premijere i popratne sadržaje. Ove godine na Festival su bila prijavljena rekordna 2 094 rada iz 102 zemlje.
(Culturenet)

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama fantoche.ch