O knjizi su govorili urednik Vladimir Benković, dr. sc. Ivan Hrvoić, Višnja Milas Matutinović, Valentina Krčmari povjesničar dr. sc. Ante Nazor

Hrvatsko kulturno vijeće je 26. listopada organiziralo predstavljanje dvoknjižja „Dokumenti iz iseljeništva: Hrvatske žene i majke u borbi za slobodnu Hrvatsku, Bedem ljubavi – Toronto“. Predstavljanje se održalo u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu na Kaptolu.
Pozdravnu riječ prisutnima uputio je predsjednik HKV-a i DHK-a Đuro Vidmarović, a o knjizi su govorili urednik Vladimir Benković, dopredsjednik AMCA-e Toronto (1991. – 1999.); dr. sc. Ivan Hrvoić, predsjednik AMCA-e Toronto (1990. – 1995.); Višnja Milas Matutinović, predsjednica Bedema ljubavi (1992. – 1995.); Valentina Krčmar, prva predsjednica Bedema ljubavi u Torontu (1990. – 1992.) i povjesničar dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
Dvoknjižje „Dokumenti iz iseljeništva: Hrvatske žene i majke u borbi za slobodnu Hrvatsku, Bedem ljubavi – Toronto“ je zbirka je dokumenata koji zorno prikazuju požrtvovan rad i velik doprinos ženske udruge Bedem ljubavi u Torontu (MOTHERS FOR PEACE), osnovane 1990. g., posebice tijekom agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu. Odabrani dokumenti (više od 1500 stranica!) predstavljaju samo manji dio zapisa koje je sačuvala Valentina Krčmar, prva predsjednica Udruge, a kasnije, do 1999., direktorica za odnose s javnošću. Knjige je uredio Vladimir Benković, dopredsjednik AMCA-e Toronto od 1990. do 1999., kao svojevrsni nastavak na već objavljeno dvoknjižje „Dokumenti iz iseljeništva: Uloga hrvatskih intelektualaca u borbi za slobodnu Hrvatsku“ (2014.) u kojem je predstavljen rad udruge Almae Matris Croaticae Alumni (AMCA) na području Toronta, Kanade i SAD-a.
Obje udruge informirale su političare, medije i cjelokupnu javnost u Kanadi i SAD-u o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj.
(Fenix Magazin)