Kostelići, Medvjedi, Barakude, Ironwoman, Tamara Boroš te boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović glavne su zvijezde domaćih filmova koji će se naći u programu premijernog izdanja High 5 Sport Film & Media Festivala

Kostelići, Medvjedi, Barakude, Ironwoman, Tamara Boroš te boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović glavne su zvijezde domaćih filmova koji će se naći u programu premijernog izdanja High 5 Sport Film & Media Festivala . Posjetitelji će tako od 26. do 30. travnja imati jedinstvenu priliku zaviriti u svijet proslavljenih hrvatskih sportaša kroz snažne i emotivne priče prenesene na veliko filmsko platno.
Dokumentarni film autora Brune Kovačevića ‘Gnothi Seauton’, ili u prijevodu ‘Upoznati samoga sebe’, prati život najuspješnije skijaške obitelji na svijetu kroz dvadeset i tri godine. Prvi kadrovi filma o obitelji Kostelić snimljeni su u vrijeme kad je Janica bila djevojčica od 8 godina, a posljednji 2014. godine u Sočiju kad je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Film je svjetsku premijeru imao početkom veljače u Los Angelesu, a u travnju će biti prikazan i zadarskoj publici.
Dokumentarac ‘O hokeju i Medvjedima’ prati uspjehe zagrebačkog hokeja kroz priču o Klubu hokeja na ledu Medveščak Zagreb. Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz povijesti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi KHL Medvešak Zagreb, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti ovog kluba, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.
Peter Radovich, proslavljeni američki producent i redatelj hrvatskog porijekla, dobitnik 28 nagrada Emmy, ispričao je priču o ubojitim Barakudama, beskompromisnim borcima za crveno-bijele kockice koje će gledatelji upoznati iz dosad neviđenog kuta. Glavni protagonisti istinske su sportske zvijezde, a ideja o dokumentarcu ‘Barakude’ rodila se nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili olimpijsko zlato u Londonu.
Na repertoaru festivala High 5 naći će se i film ‘Ironwoman’, scenaristice i urednice Nevene Rendeli, koji prati sportski uspjeh Porečanke Đurđice Orepić. Domaćica, udovica i majka troje djece u svojim se 50-ima odlučila spremiti za najteži triatlon na svijetu “Ironman”, a dokumentarni film prati Đurđicu u njezinoj želji da ode na prestižno svjetsko prvenstvo na Havaje.
Još jedna uspješna hrvatska sportašica čiji je profesionalni pristup sportu i dugogodišnji mukotrpni rad zaslužio biti prikazan na velikom platnu je Tamara Boroš. O blistavoj karijeri jedne od najboljih europskih stolnotenisačica svih vremena snimljen je biografski dokumentarni film nazvan ‘Tamara’ koji na zanimljiv način otkriva načine i metode treninga koji su je doveli do velikog uspjeha.
Film ‘Sad ili nikad’ promatrački je dokumentarac koji prikazuje svojevrstan “backstage“ u boksu, odnosno ono što se događa u samim boksačima. Film prati predani rad dvojice hrvatskih boraca Hrvoja Sepa i Filipa Hrgovića sa svojim trenerom Leonardom Pijetrajem. Njihove pripreme su fizički i psihički rigorozne i stavljaju na kušnju sve što su ikad naučili.
High 5 Sport Film & Media Festival već je najavio kako se samo za ovu prigodu snima i film ‘Prvi put’ urednice i scenaristice Mirjane Hrge, koji je nakon dvadeset godina okupila zlatne olimpijske rukometaše iz Atlante.
Više informacija o festivalu može se pronaći na službenoj internetskoj stranici festivala, a svi zainteresirani svoje filmove za natjecateljski dio festivala mogu prijaviti do 31. ožujka 2016. godine.
(culturenet.hr)