HRT-ovi novinari Ana Anzulović i Tomislav Šikić snimili su utiske s putovanja kroz sedam država kao i razgovore sa sudionicima karavane „Po staza naših starih“. Usto su intervjuirali domaćine : glavnoga urednika Hrvatskih novina Petra Tyrana, načelnika Pinkovca Lea Radakovića i predsjednicu KUGE Gerlindu Stern-Pauer

Hrvatska radiotelevizija producirala je radijski i televizijski dokumentarac o putovanju „Po staza naših starih“. Dva novinara HRT-a, Ana Anzulović i Tomislav Šikić, kamerom su pratili karavanu ljudi, koja je u srpnju 17 dana putovala tragovima gradišćanskohrvatskih doseljenika.
HRT-ovi novinari Ana Anzulović i Tomislav Šikić snimili su utiske s putovanja kroz sedam država kao i razgovore sa sudionicima karavane „Po staza naših starih“. Usto su intervjuirali domaćine, primjerice glavnoga urednika Hrvatskih novina Petra Tyrana, načelnika Pinkovca Lea Radakovića i predsjednicu KUGE Gerlindu Stern-Pauer.

Dokumentarni film „Po staza naših starih“ će se predstaviti i u Filežu, i to nedjelju 25. listopada u 18.00 sati u prostoru općine.
Radiodokumentarac, autorice Ane Anzulović, traje 30 minuta a film Tomislava Šikića 40 minuta. Radijski prinos emitiran je 3. rujna na radio programu HRT-a Glas Hrvatske u emisiji Hrvatima izvan domovine, i to od 22.30 do 23.00 sati. Moći će se poslušati i na internetu. Dokumentarac će se emitirati u subotu, 5. rujna na HRT 4 u 18.10 sati. (Hrvatska redakcija ORF-a)