Predstavljanje romana u zadarskoj Gradskoj loži, koji je jesenas izišao u nakladi „Večernjeg lista“, poduprli su književnici Marijan Bilosnić i Petar Grubišić 

U četvrtak navečer, 9. travnja u zadarskoj Gradskoj loži predstavljen je roman „Grijesi“, autorice Marijane Dokoze koji je jesenas izišao u nakladi „Večernjeg lista“. U prezentaciji romana u svom rodnom gradu autoricu su poduprli poznati zadarski književnik Marijan Bilosnić i književnik Petar Grubišić kao suradnik „Večernjeg lista“.
Do sada je ova spisateljica izdala tri romana i dvije zbirke poezije, a recentna knjiga „Grijesi“ je dosegla zavidnu popularnost u rekordnom roku , te bila nominirana za nagradu „Kiklop“.
Budući da s obitelji živi i radi u njemačkom Mainzu, autorici je predstavljanje romana u njenom voljenom Zadru bilo od iznimnog značenja. Kao novinarka „Večernjeg lista“ i urednica časopisa „Fenix“, autorica je često u doticaju sa zanimljivim ljudskim pričama, tako je i jedna od njih poslužila kao predložak za ovaj roman, te govori o životu žene koja danas živi u blizini Frankfurta nakon nesretnog djetinjstva u Dalmatinskoj zagori i gubitka zaručnika u Domovinskom ratu.
(Hrvatski glas Berlin)

Više