Jubilarna priredba je više od 550 uzvanika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Belgije, Francuske, … BiH i Hrvatske. Dodijeljene su Domovnice najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu, ali i jubilarne nagrade za potporu Večernjakove domovnice

U Bad Homburg su 5. ožujka stigli brojni uvaženi gosti, diplomati, političari, glumci, pjevači, sportaši, predstavnici klubova, udruga, katoličkih misija iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Belgije, Francuske…. Na 10. jubilarnu, svečanu dodjelu prestižne nagrade Večernjakova domovnica, godišnje nagrade koja se dodjeljuje najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine, a koji svojim radom, zaslugama i popularnošću u raznim kategorijama; glazbe, športa, zabave i glume, promoviraju kulturu i ime svoje domovine i pronose njeno ime i izvan njenih granica, stigli su i brojni hrvatski i njemački dužnosnici: ministar vanjskih poslova dr. Miro Kovač, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš, predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvate Božo Ljubić i njegove kolege zastupnici Margareta Mađarić, Željko Glasnović i Ivan Šuker, te Darija Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH pod čijim se pokroviteljstvom i ove godine održala Domovnica. Zatim glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, pomoćnik ministra za socijalnu skrb Ante Babić, te savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur i njegovi suborci Josip Klemm i Đuro Glogoški. Domovnici je nazočio i Josip Juratović, zastupnik u njemačkom parlamentu, te gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i njegov kolega iz Bad Homburga Alexander Hetjes i Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. Dodjeli je prisustvovao i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović sa suradnicima.

Dobitnici Večernjakove domovnice 2016.:
Susret čuvara Hrvatske etno baštine – Događaj godine – nagrada čitatelja
Slavonska večer- Događaj godine – nagrada žirija
Victoria Stvorić, nogometašica, SV Alberweiler- Sportaš/Sportašica – nagrada čitatelja
Ivan Rakitić, nogometaš, FC Barcelona – Sportaš/Sportašica – nagrada žirija
SD Croatia Berlin i SK Cro Vienna – Amaterska sportska momčad – nagrada čitatelja
NK Pajde Möhlin Amaterska sportska momčad – nagrada žirija
Klapa Bandira, Düsseldorf – Glazbenik/Glazbenica, Pjevač/Pjevačica – nagrada čitatelja
Ivona Urošević, pjevačica, Hamburg – Glazbenik/Glazbenica, Pjevač/Pjevačica – nagrada žirija
Ivan Đikić, znanstvenik, Frankfurt-Medijska osoba/Showbizz – nagrada čitatelja i žirija
Ivan Vrgoč, glumac, Berlin-Glumac/Glumica – nagrada čitatelja
Ivan Jurčević, glumac, Köln-Glumac/Glumica – nagrada žirija

Jubilarna 10. Večernjakova domovnica u Bad Homburgu ugostila je više od 550 uzvanika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Belgije, Francuske, … BiH i Hrvatske. Dodijelila je nagrade najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu, ali i uručila jubilarne nagrade za potporu Večernjakove domovnice.
Jubilarne nagrade dobile su institucije i pojedinci. Evo imena nagrađenih: Grad Bad Homburg, Grad Dubrovnik, Viadukt iz Frankfurta i Udruženje hrvatskih tvrtki Inngra Det iz Düsseldorfa. Večernjakove nagrade pojedincima koji su svih ovih godina pružali potporu Domovnici primili su: humanitarka Olga Stoss, Bad Homburg, Petar Budimir, tvrtka Budimir Bad Homburg, Tihomir Krtalić, Restaurant Am Roemerbrunnen Bad Homburg, Suzana Flanz iz tvrtke Ekoma Wiesbaden, Ivan Tolj, predstavnik vlasnika Styrie, Pero Šarić, povjerenik HNS za iseljenički nogomet i dr. Miro Kovač, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

Fotogalerija