U Duesseldorfu će se tako u drugom izbornom krugu otvoriti dva, a u Frankfurtu tri biračka mjesta (u prostorijama konzulata). Njemačka se, time, po broju biračkih mjesta izjednačila s BiH

U Duesseldorfu će se tako u nedjelju, 11. siječnja otvoriti dva, a u Frankfurtu tri biračka mjesta (u prostorijama konzulata). Ta su biračka mjesta određena slijedom podataka da se, u odnosu na prvi krug, povećao broj i aktivno i prethodno registriranih birača, tumači potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Aleksandra Jozić Ileković. DIP naime određuje biračka mjesta u inozemstvu, piše Hina.
Njemačka se, time, po broju biračkih mjesta izjednačila s Bosnom i Hercegovinom, u kojoj se također može glasovati na njih 15.
U Berlinu i Hamburgu određeno je po jedno biračko mjesto, dva u Duesseldorfu, po tri za Frankfurt i Muenchen, te pet u Stuttgartu.
Drugi krug izbora za predsjednika države 11. siječnja, osim u Hrvatskoj provest će se u još 50 država, na 92 biračka mjesta.
Aktualni izbori provest će se u pet država manje nego 2009. godine. Biračka mjesta nisu određena u Libiji, Maleziji i Peruu, u Siriji te u Novom Zelandu. Bitno je smanjen ukupan broj biračkih mjesta u inozemstvu, prije pet godina bilo ih je 250.
Na aktualnim predsjedničkim izborima može se glasovati samo u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske.
(Fenix magazin)

Obavijest o drugom krugu izbora