U svečanom defileu prilikom otvaranja sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s glavnim elementima narodne nošnje Hrvata iz Karaševa

U organizaciji Međunarodne udruge žena (IWA) u Bukureštu je u izložbenom paviljonu sajamskog prostora ROMEXPO 10. prosinca održan dobrotvorni božićni sajam. Ova humanitarna priredba održava se već dvadeset sedmi puta zaredom s ovogodišnjim rekordnim brojem zemalja sudionica, njih 51.
Tijekom jednodnevnog sajma zemlje sudionice putem svojih diplomatskih predstavništava u Bukureštu, imaju priliku predstaviti svoju karakterističnu gastro-etno-eno ponudu uz prigodne cijene, a prikupljena sredstva namijenjena su najpotrebitijima u Rumunjskoj.
I ove godine, Hrvatsko veleposlanstvo u Bukureštu privuklo je brojne posjetitelje predstavljanjem proizvoda Podravke i Kraša, vode Jana, a poseban interes iskazan je za promidžbeni materijal Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba kao i tombolu koju je organizirao hrvatski štand u suradnji s nastupom Estonije.
U svečanom defileu prilikom otvaranja sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s glavnim elementima narodne nošnje Hrvata iz Karaševa.
Koordinator hrvatskog nastupa na IWA Božićnom sajmu i predstavnica Hrvatske u Organizacijskom odboru IWA bila je veleposlanikova supruga Merica Vidiš.
(ro.mvep.hr)