Napredak je za 2017. godinu odlučio prirediti zidni kalendar s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova. A „ Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova“, kazao je nobelovac i Napretkov stipendist Ivo Andrić

HKD Napredak od svog utemeljenja skrbi o đacima i studentima. Pomaganje studenata i dalje je osnovna djelatnost Napretka nakon obnove 1990. godine. U posljednjih 20 godina Napredak je podijelio više od 2850 stipendija i potpora.

Da nije bilo Napretka Vladimir Prelog i Ivo Andrić, koji su bili Napretkovi stipendisti, možda ne bi bili nobelovci, a Nikola Šop, Ivan Padovan, Ismet Mujezinović, Gabrijel Jurkić i mnogi drugi možda ne bi postigli takve uspjehe.

Već je postala tradicija da Napredak tiska zidni tematski kalendar. Sukladno umjetničkim i arhitektonskim vrijednostima mostova, Napredak je za 2017. godinu odlučio prirediti zidni kalendar s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova. A „Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova“, kazao je nobelovac i Napretkov stipendist Ivo Andrić.

Kalendar je formata A3 na 13 listova i potpisuje ga Agencija za grafički dizajn i nakladništvo OBJEKTIV iz Mostara, a može se naručiti u HKD Napredak – Središnja uprava Sarajevo. Naknada je ograničena, pa svoje primjerke osigurajte na vrijeme. Dobit od prodaje kalendara ide u Napretkov Fond za stipendiranje i Sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog.
(hkdnapredak.com)