Ugodnoj atmosferi doprinijeli su folkloraši Hrvatske zajednice. Ličke i dalmatinske plesove izveo je Srednji folklor kojeg vode Natalija i Nikolina Sučić te folklor odraslih kojeg vodi Ankica Andrić

Tradicionalna Dalmatinsko-lička večer, prva zabava nakon ljetnih praznika u organizaciji i prostorima Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, prošla je 7. listopada vrlo uspješno. Ugodnoj atmosferi doprinijeli su folkloraši Hrvatske zajednice. Ličke i dalmatinske plesove izveo je Srednji folklor kojeg vode Natalija i Nikolina Sučić te folklor odraslih kojeg vodi Ankica Andrić.
Nekoliko riječi dobrodošlice izrekla je predsjednica Hrvatske zajednice Mira Kiš koja je, uz pozdrave i skore termine, naglasila kako je Zajednica i ove godine dobila financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine, što će im pomoći u radu, te zahvalila na tome.
Tijekom večeri je o Dalmaciji i Liki, pjesmi i običajima ovih krajeva zborila potpisnica ovih redaka, Sonja Breljak. A na vrijednost i važnost domovine o kojoj uvijek treba govoriti s uvažavanjem i ljubavlju, prigodno je, uz Dan neovisnosti, podsjetio Ante Cicvarić, opunomoćeni ministar koji je zajedno s Ivanom Karanušić, prvom tajnicom, uime Veleposlanstva RH, nazočio ovoj večeri u Hrvatskoj zajednici.
Ugodnoj večeri u Zajednici doprinio je i glazbeni gost, Damir Kozarić.
Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica 11. studenog priprema tradicionalno Martinje- krštenje mladoga vina, te sve koji ovo čitaju a prostorno i vremenski su u mogućnosti, poziva pridružiti im se.
(Hrvatski glas Berlin)

Fotogalerija