Domagoj Marić iz Veleposlanstva RH u Beču je predao donaciju od 70 knjiga na hrvatskom jeziku u izdanju 32 hrvatske nakladničke kuće

Domagoj Marić iz Veleposlanstva RH u Beču je 5. siječnja djelatnicima Dječje knjižnice u Raasdorfu u Donjoj Austriji predao donaciju od 70 knjiga na hrvatskom jeziku.
Donaciju knjiga je pripremilo Ministarstvo kulture RH na upit suradnika Dječje knjižnice Ive Baotića, koji je ukazao na činjenicu da u Raasdorfu živi brojna hrvatska zajednica, i to kako tamošnja dječja knjižnica ne raspolaže naslovima na hrvatskom jeziku. Knjige je primila voditeljica knjižnice Beate Rauchberger, koja je naglasila kako će nova zbirka knjiga kao značajno obogaćenje privući hrvatsku djecu, koja će od sada redovitije posjećivati knjižnicu.
Dječja knjižnica u Raasdorfu postoji od 2011. godine a broji oko 2.800 naslova. Uz knjige na njemačkom, knjižnica sadrži i naslove na engleskom jeziku.
Brojna hrvatska zajednica u Raasdorfu uglavnom se okuplja na nedjeljnoj misi na hrvatskom jeziku, koju predvodi don Željko Baković iz HKM Beča.
Donaciju je za Dječju knjižnicu u Raasdorfu priredila Dubravka Đurić Nemec, glavna savjetnica ministrice kulture, sastoji se od 70 naslova za dječju i adolescentsku dob u izdanju 32 hrvatske nakladničke kuće.
(at.mfa.hr</a>)”