U prepunoj župnoj dvorani sv. Dionizija u Kelkheimu, voditelj župe fra Marinko Vukman pozdravio je goste, među kojima je bio i delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina

Već tradicionalni dječji festival „Mikrofon je vaš” održan je 19. svibnja u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus. U prepunoj župnoj dvorani sv. Dionizija u Kelkheimu, voditelj župe fra Marinko Vukman pozdravio je goste, među kojima je bio i delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina.
Ukupno petnaest natjecatelja izvelo je razne poznate hitove s hrvatske estradne scene. Valeria Bartulović („Bižuterija”), Patricia Blekić („Uzbuna”), Iva Baban („Kao da je vrijeme”), Kristina Brko („Da sutra umrem”), Nikolina Buljan („Gdje je srce, tu je dom”), Danica i Marija Jonjić („Prijateljice”), Laura Kapović („Ja, ja, ja”), Katarina Kapović („Milijun poljubaca”), Chiara Klapež („Dušu nemaš ti da me na njoj nosiš”), Jessica Kunac („Neka me svi zaborave”), Nina Lončar („Crni leptire”), Tereza Lončar („Dat će nam Bog”), Julia Maraković („Muško bez karaktera”), Elena Odrljin („Maslačak”) i Valeria Vranjković („Dobitna kombinacija”). Stručni ocjenjivački sud u sastavu Anđela Zelić, Vedrana Moslavac i Andreas Lukačić nakon iscrpnih dogovora dodijelio je prvu nagradu Nini Lončar, drugo mjesto pripalo je Jessici Kunac, dok su treće mjesto osvojile Danica i Marija Jonjić. Publika je prvu nagradu dodijelila Terezi Lončar, druga je bila Chiara Klapež, a treće Kristina Brko i Valeria Bartulović. Nagradu za najsimpatičniju izvedbu dobila je Iva Baban.
Nagrađene mlade pjevačice dobile su priliku nastupiti i tijekom tradicionalnog slavlja nakon hodočašća u Marienthal na Duhovni ponedjeljak. Štoviše, pobjednice Nina i Tereza Lončar dobit će priliku snimiti svoje pjesme i u glazbenom studiju.
(IKA)