Prvi etno kamp zajednički organiziraju Hrvatska čitaonica Subotica i Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Matoš“ uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatskoga nacionalnog vijeća te Hrcka – podlistka tjednika Hrvatska riječ

Početak praznika za djecu osnovnoškolske dobi u Plavni bit će u znaku prvog Etno kampa koji zajednički organiziraju Hrvatska čitaonica Subotica i Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Matoš“ uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatskoga nacionalnog vijeća te Hrcka – podlistka tjednika Hrvatska riječ.

Etno kamp će trajati tri dana, a počinje u četvrtak, 6. srpnja 2017. u 10 sati u Vatrogasnom domu u Plavni. Na završnoj priredbi u subotu, 8. srpnja u 19 sati polaznici etno kampa pokazat će što su tijekom tri dana napravili.

Po već iskušanom receptu Hrvatske čitaonice, koja već deset godina u Subotici okuplja tijekom praznika sve više djece, i u Plavni će im nudi različite kreativno-manualne radionice u kojima će izrađivati zanimljive predmete, ali bit će im ponuđen i folklor, dramska sekcija, recitatorsko-voditeljska, i mnogo zanimljivih igara i druženja.
(ZKVH)