Nakon predstave organizirana je podjela darova učenicima koji polaze HN u Makedoniji. Valja istaknuti da su učenici nastupali na hrvatskome jeziku i zbog toga njihov angažman treba dodatno pohvaliti

Zajednica Hrvata, zajedno s učiteljem hrvatskoga jezika u Makedoniji, već tradicionalno organizira predstavu povodom blagdana svetoga Nikole. Na ovoj svečanosti, održanoj 6. prosinca, darivana su djeca, ali i roditelji, njihovim veselim scenskim izvedbama.
Posljednjih tjedana na nastavi hrvatskoga jezika učenici su vrijedno i strpljivo uvježbavali svoje nastupe te su napokon ponosno nastupiti pred roditeljima i publikom. Osim nastupa pred publikom, svrha priprema na satima nastave bila je i uvježbavanje izgovora glasova hrvatskoga jezika, povezivanje pokreta s govorom, jačanje sigurnosti u javnome nastupu, razgovijetno govorenje. Valja istaknuti da su učenici nastupali na hrvatskome jeziku i zbog toga njihov angažman treba dodatno pohvaliti.
Nakon predstave organizirana je podjela darova učenicima koji polaze hrvatsku nastavu u Makedoniji. Na svečanosti je bila prisutna predstavnica VRH-a Zvjezdana Borovac; skopski župnik don Davor Topić; predstavnici Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji: predsjednik Franjo Ipša, dopredsjednik Siniša Ivanković, tajnica Sonja Čreslovnik, Marjan Perčinić, Ljerka Toth Naumova, članovi Predsjedništva i drugi, te članovi ZHRM ogranka Kumanovo i članstvo MHD „Tetovo“.
(http://www.zhrmku.org.mk/)